Gold Digger

Voice (De Niro x Rhodiamant) x Briar

KWPN

Gold is veruit het grootste paard, maar ook de grootste knuffelbeer van stal. Het is een ruin met een zacht en speels karakter, veel front en een sterke beweging met veel knieactie. Het is een heel fijn paard in de omgang en geniet van alle aandacht. Door zijn grootte heeft hij wat meer tijd nodig om volledig uit te groeien en zich sterk genoeg te ontwikkelen. Dat is ook iets waar ik zeer veel belang aan hecht, om hem dan ook alle tijd te geven. Hij behoort dus mee tot de jongere garde en wordt momenteel klaargestoomd voor zijn debuut in de wedstrijdring!

 

 

Hija De La Luna

Aga Khan x Rockefeller Van De Zelm

BWP

Hija is een "specialleke", het is een echte merrie met een handleiding die niet voor iedereen leesbaar is... Ze is een mooi gebouwde merrie met een super achterhand en sterke bewegingen, maar een heel heet en fragiel karakter. De juiste aanpak en training is voor haar van essentieel belang! Ze kan de sterren uit de hemel lopen, maar ze kan je af en toe ook wel eens sterretjes laten zien. Het is een toppertje maar met een heet karakterhoofdje. We hebben samen al wat competities achter de rug met mooie resultaten en overwinningen, de focus ligt op het km’s maken op wedstrijd en vertrouwen opbouwen in de ring. Samen met Jeannette trainen we momenteel verder naar ons nationaal debuut!

 

 

Unbelievable F

(Fürstenball x Cheenook)

Oldenburger

Unbelievable is ons eerste veulen uit mijn vroegere wedstrijdpaard Urana. Ze is bij ons geboren op 17 mei 2016 en verder opgegroeid tot een mooie, super sociale, maar toch pittige merrie. Ze heeft een expressieve beweging met een grote B! Wat een potentieel voor de sport! Ze wordt momenteel bij ons in alle rust zadelmak gemaakt, kortom een belofte voor de toekomst!

Caremino

(Caretino x Cor De La Bruyere)

Hol

Caremino is één van de paarden die me altijd zal bij blijven als een heel sterk, getalenteerd en werkwillig paard. Het was een paard met de nodige bagage toen hij bij mij op stal kwam, maar een heel expressieve beweging en een enorm sterk lichaam. Samen met hem heb ik mijn nationaal debuut gemaakt, en ook mooie resultaten en overwinningen aan ons palmares kunnen toevoegen! Er zijn enkele kippenvel momenten die me nog lang gaan bijblijven! Caremino is verkocht naar Nederland waar hij nu een team vormt met zijn nieuwe amazone.

Liberty

Libery was ons tweede lespaard, het is een mooie forse merrie met veel uitstraling en een vrij sterke eigen wil. Ze neemt ook eens graag een sprongetje en met haar koele karakter kan ze zeker zelf genieten van een leuke wandeling door het bos! Kortom een fijn allround recreatiepaard. Liberty is verkocht aan een van haar lesklanten en is nog steeds bij ons gestald.

 

 

 

Baileys

Baileys was een lespaard van ons, ze is een mooie merrie met een super betrouwbaar karakter die met haar ruiter mee evolueerde. Zowel kinderen konden een ontspannen ritje met haar maken, maar ook een iets meer ervaren ruiter had nog voldoende uitdaging met haar om te kunnen groeien. Kortom het ideale recreatiepaard!  Baileys is verkocht en neemt met haar amazone deel aan LRV wedstrijden.

Grosso Van Ten Bosch
(Munchhausen x Carneval x Hedjaz) 
BWP

Grosso was een paard met een handleiding. Het is een prachtig paard, mooi gebouwd en met de nodige uitstraling. Ik heb hem gekocht als 5 jarige met het oog om hem klaar te stomen als opvolger van Urana. Dit heeft toch wel enige tijd in beslag genomen, gezien hij nogal speels ingesteld was in zijn jonge jaren... Ik ben met hem bij Jeannette in training gegaan, en zo hebben we hem succesvol uitgebracht tot in de kleine M, klaar om nationaal te starten. Hij is verkocht naar Nederland en heeft daar met zijn amazone mooie prijzen kunnen behalen, alsook heeft hij de regiokampioenschappen 2019 gewonnen!

 

 

Urana Van Ten Bosch   
( Cheenook x Medley V T B )
Oldenburger

Urana is een merrie met veel karakter maar een klein hartje, een "pralinneke" dat was de commentaar van de jury toen we onze eerste wedstrijd samen startten. Het is een paard waar niet iedereen zo maar even mee kan wegrijden, maar eens je haar vertrouwen hebt, loopt ze de sterren van de hemel voor je. We hebben samen vele overwinningen mee naar huis gebracht in het Z-dressuur. We hebben ook enkele mooie kampioenschappen op ons palmares gezet! Na haar sportcarrière werd ze eenmalig ingezet voor de fokkerij, waardoor we een prachtig veulen (Unbelievable) van haar kregen! Nu geniet ze samen met Otello van een welverdiend pensioen. 

 

 

Otello      
( Belisar x Auduktor )
Oldenburger

Otello was mijn eerste paardje, als 12 jarige jongen heb ik hem onder het zadel gekregen. Hij was toen een 11jarige ruin die bij ons is terecht gekomen voor zijn mooie ogen zoals we zeiden.. Ik heb hem samen met mijn ouders gekozen hoewel wij geen van ons allen wisten waar we eigenlijk zouden moeten op letten of vragen... Achteraf gezien hebben we een gouden koop gedaan! Al vanaf het eerste ogenblik dat ik hem zag hadden we een klik, en het gevoel zat meteen goed. Vanaf de basis, helemaal onderaan de ladder, hebben we samen heel wat wateren doorzwommen. Bloed, zweet en tranen hebben ons bij onze eerste officiële wedstrijd gebracht. Ik had het nooit durven dromen maar eenmaal we aan de start stonden, waren we vertrokken voor een hele zegereeks en reden we vlot door de verschillende klassen heen. Samen hebben we van het laagste niveau tot op M niveau kunnen presteren in de sport, met tal van overwinningen, en zo hebben we in elke klasse meerdere kampioenschappen op ons palmares staan! Ik zou er een boek over kunnen schrijven, maar kort samengevat was het een droompaard dat al mijn dromen liet uitkomen! Het plezier en geluk dat we samen beleefd hebben is onbeschrijfelijk, onze band kan ik niet beter omschrijven dan een hechte, echte vriendschap, samen staan we sterk! we hebben er hard voor gewerkt maar het resultaat daar geniet ik nog steeds van als ik erop terug kijk. Otello geniet nu van een welverdiend pensioen bij ons op stal!